Donație de generatoare și calorifere electrice pentru ucraineni de la GFR și Grampet

O donație de generatoare și calorifere electrice pentru ucraineni a fost făcută de GFR și Grampet prin intermediul Fundației Scheherazade.
Fundația Scheherazade a mers pentru a zecea oară în Ucraina, de la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin, pentru a livra produsele.

Astfel, Grampet și GFR au donat 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice ucrainenilor. O parte dintre acestea vor fi distribuite la Cernăuți, iar restul va merge către populația din Harkov și din regiunea Herson. Grupul Grampet are un rol important ca întreprindere românească în situația complexă actuală. De la momentul declanșării războiului a livrat peste un milion de tone de produse petroliere și cereale din Ucraina în Portul Constanța.

Donație pentru ucraineni de la GFR și Grampet. Gruia Stoica: ”Trebuie să ne unim forțele și să ajutăm”

”Dorința noastră este de a ne implica cât mai mult și de a sprijini comunitatea ucraineană afectată de război. Într-un context dificil, trebuie să ne unim forțele și să ajutăm. Sperăm că donația de 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice, realizată împreună cu GFR și Fundația Toflea, va aduce o rază de speranță ucrainenilor”, a declarat președintele Grampet Group, Gruia Stoica.

Transportul din România a ajuns în Cernăuți joi, 9 februarie 2023. Gazda delegației din România a fost Consiliul Regional Cernăuți, în prezența președintelui Oleksii Boiko, Ruslan Zaparaniuk – șeful administrației regională și a șefilor comunităților din regiunea Cernăuți, Mikola Huitor, Iulia Hrițku-Andriieș, Oleksii Voloșciuk, Volodimir Samariuk, inclusiv a comunităților de români și de romi. La eveniment a participat și consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu.

Fundația Scheherazade le mulțumește instituțiilor din Romania care au facilitat transportul umanitar către Ucraina: Vama Română, Poliția de Frontieră, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, RCS Comisionar SA, precum și tututor celorlalte autorități relevante ale statului care s-au implicat și au asigurat distribuirea eficientă a ajutoarelor.

La această activitate umanitară au fost prezenți și Comitetul Executiv al Grupului Grampet, GFR, Fundația Toflea, Liliana Agheorghicesei, prim-vicepreședinte CONAF, care reprezintă regiunea Nord-Est, și Wajiha Haris – președintele Fundației Scheherazade, care a făcut personal zece deplasări în Ucraina în ultimul an.