O nouă facilitate la cumpărarea online de bilete CFR Călători. Îți poți alege locul în vagon

Fără niciun fel de promovare, cum s-ar spune ”pe șest”, a fost introdusă o nouă facilitate la cumpărarea online de bilete CFR Călători.

Nu-i nimic, dacă nu a promovat-o conducerea operatorului feroviar de stat (nu tu comunicat de presă, nu tu postare pe Facebook), o promovăm noi. Că tot am fost acuzați (inclusiv în instanță) de directorul general Traian Preoteasa că avem ceva cu CFR Călători și că vrem să direcționăm pasagerii către alte moduri de transport decât cel feroviar.

La cumpărarea online de bilete CFR Călători, ai acum opțiunea să-ți alegi locul în vagonul cu care vei călători, disponibilă cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului. O facilitate extrem de utilă, mai ales pentru cei care vor să lucreze pe laptop în timpul călătoriei cu trenul, pe planul vagonului fiind evidențiate măsuțele dintre scaune.

Această facilitate este disponibilă la toate companiile de transport feroviar de călători din Europa și nu numai, de ani buni. Și tot de ani buni ea este utilizabilă și la operatori privați din România, cum ar fi Softrans.

Însă mai bine mai târziu decât niciodată. Bine că a fost implementată facilitatea de alegere a locului în vagon măcar acum și la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA.

Cumpărarea online de bilete CFR Călători, posibilă până la momentul plecării trenului

De la începutul lunii octombrie 2022 se pot cumpăra bilete online la operatorul feroviar de stat până la momentul plecării trenului, și nu cu doar șase ore înainte, ca până atunci.

”De acum, poți să îți schimbi rapid planurile de călătorie. CFR Călători îți dă posibilitatea să achiziționezi biletul online, până în momentul plecării trenului. Compania a extins din această lună sistemul de vânzare online până înainte de plecarea trenului, pentru o serie de trenuri, lista acestora cuprinzând în prezent aproximativ 440 de trenuri. Astfel, din totalul trenurilor pe care CFR Călători le pune zilnic în circulație, cumpărarea biletelor online până la ora plecării trenului se face pentru 75% din trenurile InterRegio, pentru 65% din trenurile Regio Expres și pentru 32% din trenurile Regio”, anunța la vremea respectivă CFR Călători, așa cum a scris Club Feroviar.