Siemens castiga licitatia pentru noile trenuri de mare viteza din Turcia

Compania de Cai Ferate din Turcia (TCDD) a atribuit companiei Siemens contractul pentru construirea celor 10 trenuri noi de mare viteza. Oferta depusa de catre producatorul german de material rulant a fost de 349 milioane euro.

Contractul cuprinde, pe langa construirea si livrarea celor 10 noi trenuri de mare viteza, si livrarea unui simulator de tren, asigurarea mentenantei trenurilor si a pieselor de schimb.

Livrarea noilor trenuri de mare viteza va avea loc incepand cu luna martie 2019, urmand sa fie puse in circulatie incepand cu 2021.

La licitatie au mai depus oferte si producatorul francez de material rulant Alstom (TCDD nu a specificat valoarea ofertei depuse de catre Alstom) si unul dintre producatorii spanioli de material rulant, CAF, acesta din urma venind cu o oferta in valoare de 273 milioane de euro.

TCDD spune ca abia poate sa mai faca fata cererii crescute de trenuri de mare viteza, deoarece parcul sau de astfel de vehicule este inca limitat. In cazul ca in care noua linie de mare viteza, Ankara – Sivas, va intra in serviciu comercial la sfarsitul lui 2018 (asa cum este planificat), atunci parcul limitat de trenuri de mare viteza al operatorului turc ii va pune acestuia serioase probleme in asigurarea fluxului de circulatie.

Daca va intrebati de ce Siemens a castigat contractul desi a depus o oferta cu o valoare mai mare decat rivalii de la CA