Siemens va investi două miliarde de euro pentru un nou plan la nivel mondial

Siemens va investi două miliarde de euro pentru un nou plan global, a anunţat joi grupul german de inginerie şi tehnologie, care se pregăteşte să răspundă la o cerere crescută declanşată de pachetele globale de stimulente.

Într-un comunicat de presă, Siemens a informat că va construi noi uzine, centre de cercetare și dezvoltare şi facilităţi de formare profesională în întreaga lume, obiectivul fiind rezolvarea problemelor evidenţiate de pandemia de COVID şi creşterea tensiunilor geopolitice.

”Siemens înregistrează o creştere semnificativă peste media pieţei. Astăzi anunţăm o strategie de investiţii care să impulsioneze creşterea viitoare, inovaţia şi să îmbunătăţească rezilienţa”, a declarat directorul general al Siemens, Roland Busch. Grupul german a mai anunţat joi că bugetul alocat cercetării şi dezvoltării va fi majorat în acest an cu 500 de milioane de euro, notează Agerpres.

Deciziile adoptate de Siemens, un gigant industrial cu 311.000 de angajaţi, sunt văzute ca un indicator al stării de sănătate a sectorului industrial global. În 2022, vânzările Siemens au crescut cu 16% până la 72 de miliarde de euro. ”Acest val de investiţii este sprijinit de carnetul nostru record de comenzi şi reflectă încrederea noastră în viitor”, a precizat Roland Busch, la un eveniment organizat la Singapore.

Siemens va investi în continuare în UE și SUA

Anterior, grupul german estima că piaţa totală adresabilă pentru produsele sale, care variază de la material rulant şi până la software industrial, se va majora cu 7% pe an între 2022 şi 2027. Acest avans este susţinut, în parte, şi de programele de stimulare, precum Inflation Reduction Act din SUA şi Green Deal din Uniunea Europeană. În acest context, Siemens vrea să crească mai rapid decât rivalii şi să îşi majoreze cota de piaţă, a declarat luna trecută Roland Busch.

Siemens a anunţat la începutul anului planuri de extindere a unor uzine din Germania şi Cehia, precum şi investiţii de 220 milioane de dolari într-o nouă uzină de material rulant amplasată la Lexington, SUA. Joi, grupul german a precizat că are în vedere şi alte investiţii în SUA şi Europa.