CFR Marfă în sprijinul Turciei. Când pleacă al doilea tren către țara lovită de cutremur

CFR Marfă vine în sprijinul Turciei și se alătură eforturilor statului român în acordarea de ajutor populației greu încercate de cutremurele din 6 februarie 2023.

Ca urmare a activării de către Comisia Europeană a mecanismului European de protecție civilă ECHO-ERCC, de a trimite Turciei din rezerva rescEU, mai multe tipuri de produse de adăpost,  CFR Marfă a pus la dispoziție în timp record resurse materiale și umane, în vederea expedierii cât mai rapide a acestora către populația din zonele afectate de cutremur, se arată într-o postare de duminică de pe contul de Facebook al transportatorului feroviar de stat. Astfel se dovedește încă o dată utilitatea existenței unui operator feroviar național, în contextul unor situații excepționale.

Astfel,  în seara zilei de 11 februarie 2023, CFR Marfă a expediat către Turcia trenul nr 56000011, format din 21 de vagoane de tip HA care conțin produse de strictă necesitate: corturi, paturi, saltele, lenjerie etc. Despre plecare primului tren către Turcia Club Feroviar a scris AICI. Conform ultimei informări, trenul a plecat din Bulgaria către destinație în jur orei 8,00.

CFR Marfă în sprijinul Turciei. Al doilea tren va pleca duminică seara sau luni dimineața

Un al doilea tren CFR Marfă se află în proces de încărcare, urmând ca în seara zilei de duminică, cel târziu luni dimineață să fie expediat către depozitul indicat de Agenția de Salvare din Turcia.

”Doresc să remarc eforturile considerabile făcute de colegii noștri, care au asigurat toate condițiile necesare ca garnitura sa poată pleca înaintea programului stabilit în condiții de siguranță și care au înțeles astfel să fie alături de populația din Turcia”, a declarat directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache, aflat alături de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,  Raed Arafat, la plecarea trenului CFR Marfă din gara București  Vest.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, România  va asigura pe calea ferată,  prin CFR Marfă,  transportul mai multor tipuri de  produse de adăpost aflate în rezerva rescEU de pe teritoriul țării noastre ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity, în cadrul asistenței  internaționale oferite Turciei.