Craiovenii de la Softronic au livrat trei locomotive Transmontana pentru DB Cargo Romania

Producătorul craiovean de material rulant Softronic a livrat trei locomotive Transmontana pentru DB Cargo Romania.Subsidiara locală a transportatorului feroviar german a achiziționat locomotivele Transmontana 070, 072 și 073, a anunțat producătorul din Craiova pe site-ul său. DB Cargo este prezentă pe piața din România din anul 2000 și oferă servicii de transport marfă, de manevră, dar și de calificare a personalului feroviar.

25 de locomotive Transmontana pentru DB Cargo Romania în ultimii zece ani

În urma acestei tranzacții, DB Cargo a ajuns la un parc de 25 locomotive noi cumpărate în ultimii zece ani de zile de la Softronic Craiova.

În vara anului trecut, o nouă locomotivă electrică cu motoare asincrone – LEMA 065, a intrat în operare la DB Cargo Romania, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. LEMA 065 este o locomotivă electrică de 6000 kW, construită de către producătorul român Softronic. Formula osiilor este Co’-Co’, are o viteză maximă constructivă de 160 km/oră și este utilizată în special pentru remorcarea trenurilor grele de marfă ale companiei. Locomotiva beneficiază de tehnologii noi care facilitează atât operarea acesteia, cât și partea de întreținere și reparație. Sistemele de diagnoză automată, de control al parametrilor de funcționare ai locomotivei, de transmitere online a datelor către unitățile reparatoare și calculatoarele de bord performante reprezintă câteva dintre punctele forte ale acestei locomotive de construcție autohtonă.

Acestea sunt printre puținele locomotive fabricate de Softronic Craiova care sunt livrate pe piața internă. Cele mai multe sunt exportate în Suedia.