FOTO Peste 10.000 de bucureșteni la Ziua Porților Deschise la STB, de 1 Iunie

Peste 10.000 de bucureșteni au participat sâmbătă, 1 Iunie, la Ziua Porților Deschise la STB, organizată la Depoul Dudești.Ziua Internațională a Copilului a fost prilej de bucurie la Depoul Dudești al Societății de Transport București. STB s-a pregătit pentru ei cu: animatori pentru copii; curse cu Tramvaiul Cofetărie; o expoziție a vagoanelor de tramvai care au circulat în Capitală la începutul secolului trecut; o expoziție a mijloacelor de transport și de intervenție.

Vremea a ținut cu micii și marii vizitatori ai transportatorului bucureștean de suprafață. Cei mici s-au jucat în cabina tramvaielor de epocă, iar cei mari, pasionați de motoare și camioane, au avut acces în cabina mijloacelor de transport și a celor de intervenție, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a STB.

“Ne bucură faptul că transportul public prezintă interes pentru bucureșteni. O dovedește prezența numeroasă de astăzi a copiilor, părinților și bunicilor, a pasionaților de mijloace de transport. Vă asigurăm că lucrăm, zi de zi, pentru a crește calitatea serviciului de transport în București! Vă mulțumim ca ați ales și astăzi STB, în ziua dvs. liberă”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA.

Ziua Porților Deschise la STB, prilej de bucurie pentru cei mici

Festivitatea a avut loc sâmbătă între orele 10:00 și 16:00 la Depoul Dudești (situat pe Calea Dudești 184, București).

Principalul punct de atracție al evenimentului a fost plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 (Tramvaiul Cofetărie), care circulat pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești. Îmbarcarea călătorilor s-a făcut de la Depoul Dudești, plimbarea oferind participanților ocazia de a face o incursiune în transportul bucureștean.

În incinta depoului Dudești, vizitatorii au putut putea vedea tramvaiele de epocă ale STB SA, inclusiv modelele din anii 1912 și 1956, cât și cele mai noi vehicule care circulă pe străzile Capitalei. Aceasta este o oportunitate extraordinară de a vedea de aproape istoria transportului public în București. Totodată, pe întreaga perioadă a evenimentului, au fost organizate activități interactive pentru copii.

Întregul eveniment a fost gratuit. Depoul Dudești este unul dintre cele mai moderne ale STB și aici se organizează în mod tradițional evenimente dechise pentru public.