Regionala Timișoara caută proiectant și constructor pentru modernizarea stației CF Orșova

Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA caută o firmă care să proiecteze și să execute lucrările pentru modernizarea stației CF Orșova.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Modernizarea/reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România – S.R.C.F. Timișoara – Lot 3 stația Orșova (proiectare și execuție)”.

Din punct de vedere al traficului feroviar, gara care deservește orașul Orșova este amplasată pe Magistrala 100, la km 387+789, pe linie cu cale simplă, electrificată, dotată cu BLA. În prezent, clădirea şi întregul aparat de funcţionare a Gării CF Orșova sunt degradate fizic şi depăşite din punct de vedere tehnic, nemaifiind de mult conforme standardelor actuale de igienă, siguranţă şi confort, se arată în anunț. Lucrările propuse au ca scop principal îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare în staţie şi furnizarea de servicii de calitate pentru călători, prin aducerea la parametrii de funcţionare care să respecte normele de exploatare interne, internaţionale şi europene, în domeniul feroviar.

Principalul obiectiv al lucrărilor îl constituie clădirea de călători, cu accent pe zonele de acces (intrare-ieşire), pe spaţiile destinate serviciilor pentru călători pe zona comercială, cât şi elementele de legătură cu liniile CF şi peroane, copertine, precum şi facilități referitoare la accesibilitatea sistemului feroviar pentru persoanele cu handicap și persoanele cu mobilitate redusă.

Modernizarea stației CF Orșova va costa 1,77 milioane de euro

Valoarea estimată supusă achiziției publice este de 8.842.954,25 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 1,77 milioane de euro. Suplimentar, SRCF Timișoara optează pentru achiziția ulterioară de noi servicii și/sau lucrări similare de la ofertantul a cărui ofertă a fost declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție sectorială, în cuantum de 790.053,42 lei fără TVA.

Durata totală estimată a contractului este de 83 de luni, care este calculată luându-se în considerare: durata estimată de proiectare și execuție a lucrărilor – 23 de luni (din care nouă luni proiectare și 14 luni execuția lucrărilor) și perioada de garanție minimum – 60 de luni. Investiția va fi finanțată prin Programul Operațional Transport POT 2021-2027.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 18 ianuarie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 18 iulie 2024.