Salubrizarea trenurilor noi Alstom Coradia Stream, scoasă la licitație de CFR Călători

Salubrizarea trenurilor noi Alstom Coradia Stream care vor intra în circulație în acest an a fost scoasă la licitație de SNTFC CFR Călători.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni anunțul de licitație ce are ca obiect ”Salubrizare ramă electrică RE-IR”. Deși nu se menționează explicit că este vorba de noile trenuri fabricate de Alstom, CFR Călători nu mai are alte rame electrice în parcul activ, iar salubrizarea se va face la București, Constanța și Brașov, exact rutele pe care va fi introdus materialul rulant fabricat în Polonia.

Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 1.908 și 239.432 de lei.

Procedura privind salubrizarea trenurilor noi Alstom, împărțită în trei loturi

Procedura de achiziție este împărțită în trei loturi, după cum urmează:

Salubrizare ramă electrică RE-IR la Revizia de Vagoane București Basarab și Stația CF București Nord

Valoarea estimată fără TVA: 1.644,00 – 201.240,00 lei

Salubrizare ramă electrică RE-IR la Stația CF Constanța

Valoarea estimată fără TVA: 176,00 – 21.824,00 lei

Salubrizare ramă electrică RE-IR la Stația CF Brașov

Valoarea estimată fără TVA: 88,00 – 16.368,00 lei.

Pentru București, contractul va avea o durată de 10 luni, pentru Constanța – de patru luni, iar pentru Brașov – de șase luni.

Pentru participarea la licitație, se solicită ca ofertanții să dispună de utilaje, instalații și echipament tehnic. De asemenea, se cer certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității. Se va face dovada implementării unui sistem de management al calității în conformitate cu SR EN ISO 9001, sau echivalent, pentru obiectul procedurii.

Totodată, se solicită certificate emise de organisme independente cu privire la sistemele sau standardele de management de mediu. Se va face dovada implementării unui sistem de management al mediului în conformitate cu SR EN ISO 14001, sau echivalent, pentru obiectul procedurii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 februarie 2024, ora 15:00 pentru toate loturile. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 14 iunie 2024.