SCRL Brașov vrea să instaleze camere video pe locomotive. A lansat consultarea de piață

SCRL Brașov, filială a SNTFC CFR Călători, vrea să instaleze camere video pe locomotive și a lansat o consultare de piață în acest sens.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de consultare a pieței cu titlul ”Obținerea unei estimări a valorii de achiziție, prețuri/serviciu, termene și condiții de execuție și garanție, precum și orice recomandări, opinii și sugestii pentru Serviciul de montare sistem propriu de supraveghere video pe locomotiva electrică (LE) la interior și exterior”.

Practic, SCRL vrea să monteze camere video pe ambele părți laterale ale fiecărei cabine de conducere (două bucăți – pentru utilizare la exterior). Camerele video exterioare vor avea și funcția video retrovizoare suplimentară.

De asemenea, se vor instala câte o cameră video cu rază de acțiune de 360 de grade în fiecare post de conducere și patru camere în sala mașinilor pentru supravegherea video a principalelor zone cu aparataj. Stocarea imaginilor preluate de camerele video se va realiza în echipamentul de bord al locomotivei. Va fi disponibilă funcția de stocare a imaginilor pentru o perioadă de minimum 15 zile, se arată în anunț. Înregistrarea datelor va fi organizată în sistem FIFO (first in first out – datele cele mai noi vor fi înregistrate peste datele cele mai vechi), iar datele video înregistrate vor fi însoțite de data, ora și amplasamentul camerei video.

Camerele video, înregistratorul și cablajul instalației trebuie să fie protejate împotriva  vandalizării și a accesului persoanelor neautorizate. Echipamentele vor respecta prevederile standardului SR EN 62625-1: 2014+AC: 2016+A11: 2017, iar montajul va fi realizat de personal autorizat. Garanția serviciului montat va fi de 24 luni.

Specificații tehnice pentru noile camere video pe locomotive

Cerințele tehnice sunt următoarele:

Ecran /Diplay afișare

7-10 inch TFT LCD;
Multitouch to control and button control;
Capacitive screen, 10 touch point to control. Hand gesture slides.

Mobile video recorder

Gestionare de min. 10 camere video/ intrări video;
Funcție antivibrație;
Hdd/SD minim 15 zile de capacitate stocare înregistrări;
Display split 1/4/8/9;
OSD – chanel , ora, data, gps;
Posibilitare descărcare date prin port USB flash

•   Gps integrat – opțional.