SRCF Brașov a primit o singură ofertă pentru modernizarea a trei stații CF importante

Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a primit o singură ofertă pentru modernizarea a trei stații CF importante din Ardeal.

Este vorba de licitația pentru modernizarea a trei stații feroviare din Ardeal – Aiud, Teiuș și Războieni – lansată la începutul lunii februarie, după cum a scris atunci Club Feroviar.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat pe 9 februarie anunțul de licitație ce avea ca obiect „Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România – SRCF Brașov, 3 stații: Aiud, Teiuș și Războieni 3 loturi: Lot 1: Modernizarea/reabilitare Stația Aiud (proiectare și execuție) Lot 2: Modernizarea/reabilitare Stația Teiuș (proiectare și execuție) Lot 3: Modernizarea/reabilitare Stația Războieni (proiectare și execuție)”.

Valoarea totală estimată a contractului (contractelor) este cuprinsă între 33.480.656,67 și 36.648.328,91 lei, în funcție de scenariul ales pentru fiecare stație. Proiectul are următoarele obiective specifice: modernizarea/repararea clădirilor din stațiile de călători (în funcție de scenariu, modernizarea se va face adaptând capacitatea la cerere), cu accentul pus pe spațiile destinate serviciilor pentru călători, pe zona comercială, dar și a facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv; asigurarea cu sisteme noi de ventilație/încălzire; înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice, PSI etc; reabilitarea/modernizarea piețelor gărilor și parcărilor; modernizarea echipamentului și rețelelor de telecomunicații, date și supraveghere video, inclusiv informarea călătorilor; asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători, reprezentate de balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități etc.

O firmă de drumuri vrea să facă modernizarea a trei stații CF

Procedura de achiziție a fost împărțită în trei loturi, după cum urmează:

LOT 1 : modernizare/reabilitare – staţia Aiud (Proiectare și execuție)

Valoarea estimată fără TVA: 7.806.862,85 – 8.544.939,81 lei

LOT 2 : Modernizare/reabilitare – staţia Teiuș (Proiectare și execuție)

Valoarea estimată fără TVA: 14.397.889,02 – 15.758.653,97 lei

LOT 3 : Modernizare/reabilitare – staţia Războieni (Proiectare și execuție)

Valoarea estimată fără TVA: 11.275.904,80 – 12.344.735,13 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost miercuri, 17 aprilie, pentru toate loturile, însă abia vineri a fost postat anunțul în SEAP, potrivit căruia avem un singur ofertant, și anume compania Drum Asfalt. Ea are ca terț declarat Homlok Zrt. Și ca subcontractori San Electroterm Grup și Consis Proiect.