VIDEO Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Lugoj-Timișoara Est

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a făcut publice vineri imagini din care se poate vedea cum se lucrează la modernizarea căii ferate Lugoj-Timișoara Est.

”Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara – Arad este deschis la ora actuală pe Lotul 2 Lugoj-Timișoara Est, care are în prezent o lungime totală de 54,13 km de linie simplă, iar la finalul lucrărilor de modernizare, prin dublarea căii ferate pe întrega distanță, tronsonul Lugoj-Timișoara Est va avea o lungime totală de linie simplă desfășurată de circa 108 km”, se arată într-un comunicat al CNCF CFR SA postat și pe pagina sa oficială de Facebook.

La ora actuală sunt în derulare lucrările de desfrișare a vegetației și de amenajare a drumurilor tehnologice, iar în stațiile Topolovățu Mare, Recaș, Lugoj și Remetea Mare se demontează firul de contact și cadrul șină-traverse pe anumite linii, fără implicații în circulația trenurilor, se execută fundații pentru peroane, iar la podul peste Timiș, lucrările sunt în derulare în zona pilei nr. 1.

FCC Construccion face modernizarea căii ferate Lugoj-Timișoara Est

Tronsonul de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad (162,19 km) va fi modernizat în cadrul celor patru loturi delimitate geografic, la ora actuală fiind emise autorizații de construire (etapa I) pentru loturile 2, 3 și 4:

– Lotul 1 Caransebeș – Lugoj (39,56 km) – 1,34 miliarde de lei, fără TVA – etapa de proiectare;

– Lotul 2 Lugoj – Timișoara Est (54,13 km) – 1,91 miliarde de lei, fără TVA (proiectare și execuție);

– Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj (13,86 km) – 1,44 miliarde de lei, fără TVA (proiectare și execuție);

– Lotul 4 Ronaț Triaj – Arad (54,86 km) – 2,18 miliarde de lei, fără TVA (proiectare și execuție).

Pe Lotul 2 lucrează echipele de muncitori ale FCC Construccion, pe baza contractului în valoare de 1,91 miliarde de lei.