Fii PARTENER și devii mai ușor de găsit pentru mediul de business

Caută o companie, un domeniu, sau subdomeniu de activitate

Infrastructura

CATALOG FEROVIAR RECOMANDĂ

CATALOG FEROVIAR RECOMANDĂ

Material rulant

Operatori

CATALOG FEROVIAR RECOMANDĂ

CATALOG FEROVIAR RECOMANDĂ

Servicii

CATALOG FEROVIAR RECOMANDĂ

Produse conexe

Autorități publice

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA
Scurta descriere

Municipiul Timişoara, atestat documentar de peste 730 de ani, actuala reşedinţă a judeţului Timiş, este situată în Câmpia Timişului, câmpie străbătută de râurile Bega şi Timiş, a căror prezenţă a influenţat în timp dezvoltarea localităţii de la Cetatea fortificată cu ziduri, bastioane, şanţuri cu apă şi valuri de pământ. Timişoara este al treilea oraş din România cu o populaţie de 317.660 locuitori (2002).

PRIMĂRIA COMUNEI RĂȘINARI
Scurta descriere

Răşinariul este primul sat transilvănean menţionat în documnte încă din 1204, pe vremea lui Mircea cel Bătrân, ca făcând transhumanţa în Ţara Românească.
Numele comunei – Răşinari – este , după toate aparenţele un derivat al substantivului răşină. Până a nu se fi întemeiat Sibiul, sătenii-aşa cum ne spune tradiţia- trăiau din vinderea răşinei pe care o duceau în târguşorul din apropiere, Cisnădia, cu care plăteau şi contribuţia către stăpânii locului. Este aşadar posibil ca locuitori acestei comune să se fi numit deci răşinari, nume care ulterior a devenit numele comunei.
Mai este posibil însă, ca numele comunei să fie rezultatul unei etimologii populare, precum de altfel admite şi folologul român Dr. Sextil Puşcariu. Astfel, s-ar putea ca numele original al comunei să fi fost Râuşor, cum s-a numit până la inceputul sec.al- XX-lea râul-graniţă între Răşinari şi Cisnădioara.

CATALOG FEROVIAR RECOMANDĂ